Novosti

LEX Ocean u Marini Punat predstavnik Sirene Yachts na Jadranu

Nakon predstavljanja prve Sirene 64 na sajmu nautike u Düsseldorfu 2017. godine, tursko brodogradilište Sirena Yachts najavilo je prodaju svoje 60. jahte - Sirene 88. Tvrtka je također uvela niz nadogradnji dizajna i tehničkih poboljšanja za Sirenu 58 i Sirenu 64 modela i imenovao novog zastupnika u Hrvatskoj.

"Ne znam za još jedno mlado brodogradilište koje je u samo tri godine prodalo 60 jahti", kaže glavni direktor Sirene Ali Onger. “U pitanju je naša šesta Sirena 88, koja će biti isporučena krajem sljedeće godine. Kao i druga jedinica, vlasnik je iz SAD-a, a Amerika je naše najvažnije tržište s oko 60% prodaje, slijedi 40% u Europi, a ostatak u Turskoj. Prodali smo sve Sirene 88 koje će se proizvesti do početka 2022. "

Sirena je nedavno lansirala drugi 88. Treći će se lansirati početkom nove godine, a slijede ga Hulls 4 i 5 prije ljetne sezone 2021. godine. Ukupno se proizvodi 18 jedinica Sirene 58 i 64, od kojih je 10 unaprijed prodano za isporuku 2021. godine.

Sirena je također odabrala LEX Ocean, koji se nalazi u Marini Punat na otoku Krku, za svog hrvatskog dobavljača. "Već smo neko vrijeme tražili uglednog trgovca koji će nas predstavljati na Jadranu", objašnjava Onger. „Budući da je Hrvatska vrlo popularno čarter odredište i omiljena destinacija za krstarenje naših sjevernoeuropskih vlasnika, važno je iz perspektive prodaje, ali i biti u mogućnosti servisirati naše postojeće klijente, pa nam je bila potrebna tvrtka koja bi mogla raditi oboje.

„Lokacija LEX Oceana je savršena jer Marina Punat nudi široku paletu usluga i osvojila je niz značajnih nagrada. Siguran sam da se možemo veseliti vrlo produktivnom i učinkovitom poslovnom odnosu. "

Izvor: IBI News