Azimut Grande 26M lansiran u Viareggiu

Azimut Grande 26M lansiran u Viareggiu

Talijanski Azimut Yachts porinuo je novu motornu jahtu Grande 26M u svom brodogradilištu u Viareggiu uoči svoje svjetske premijere u Cannesu. Kao i kod Grande 36M, vanjski stil na Grande 26M izradio je Alberto Mancini, dok je interijere dizajnirala tvrtka Achille Salvagni. Temelji se na novom konceptu kojeg karakteriziraju fluidni rasporedi i raznovrsni prostori, posebno za goste i posadu koji su dizajnirani za intimnost i neovisnost kao i vlasnički apartman na glavnoj palubi s prozorima pune visine i puno svjetla.

Grande 26M također ima Azimutov inovativni Deck2Deck, terasu koja se širi preko mora. U ovom inovativnom dizajnu, krmeno zrcalo koje se otvara dolazi skroz gore i leži u ravnini sa stražnjim rubom glavne palube i proširuje kokpit koji se može koristiti ili kao prostor za dnevni boravak ili kao blagovaonica sa stolom za hodanje.

Grande 26M jedna je od Azimutove nove generacije jahti s niskim emisijama i prva u bilo kojoj kategoriji koja je opremljena novim pogonskim sustavom 4600 Pod koji je razvio ZF. Azimut kaže da kombinirani učinak visokoučinkovitih propulzijskih sustava i 30% manje težine nadgrađa, zahvaljujući opsežnoj upotrebi karbonskih vlakana, dovodi do 20% smanjenja potrošnje goriva u usporedbi s brodovima iste veličine.

Grande 26M bit će izložen zajedno s ostalim modelima Azimuta na Festivalu jahti u Cannesu 2022. u rujnu.

Izvor: IBI News