SILENT-YACHTS dovodi na Cannes Yachting Festival SILENT 60 s kite wingom i prvim SILENT Tenderom

SILENT-YACHTS dovodi na Cannes Yachting Festival SILENT 60 s kite wingom i prvim SILENT Tenderom

SILENT-YACHTS priprema se za jesenske sajmove nautike s najmanje dva debija zakazana za Cannes Yachting Festival od 6. do 11. rujna 2022. Prvi SILENT 60 opremljen kite wingom bit će prvi put izložen u Cannesu. Lagano, kompaktno kite wing jednostavno za korištenje stvara do 10 puta više snage po kvadratnom metru od konvencionalnog jedra. Pokrenut s preklopne jarbolne strukture na prednjoj palubi, kite wing nudi tri glavne prednosti:

1. Dodatni pogon. Kite je sposoban povući 30 tona težak SILENT 60 brzinom od 4-5 čvorova. Štoviše, smanjuje potrošnju e-motora, čime se proširuje domet.

2. Redundancija. Ako se npr. struna zaplete u propelere, kite može poslužiti kao rezervni pogon koji omogućuje plovilu da dođe do zaštićenog mjesta gdje se može prerezati konop i osloboditi rekvizit.

3. Zabava i uživanje. Uzbudljivo je vidjeti kite visoko u zraku kako vuče čamac samo snagom vjetra. Kite wing podupire već impresivne zelene karakteristike SILENTA 60. Katamaran na solarni pogon nosi 42 solarna panela sa 17 kWp solarne energije za pogon dva elektromotora do 2x340 kw. S baterijom kapaciteta do 286 kWh, jahta može tjednima učinkovito krstariti s nultim emisijama, isključivo na solarnu energiju do 100 nautičkih milja dnevno.

S novim oblikom trupa visokih performansi s dužom vodenom linijom i povratnim pramcem, jahta ima brzinu krstarenja od 6-8 čvorova, ali može doseći i do 20 čvorova. Smještaj za goste sastoji se od četiri kabine za goste na donjoj palubi, uključujući prostrani glavni apartman, ali dostupna su i druga rješenja rasporeda. Postoje brojni društveni prostori na brodu, uključujući prozračni glavni salon, krmeni kokpit, flybridge i udoban prostor na pramcu. Jahta također ima visok prostor za glavu (do 2,32 m u glavnom salonu).

Prvi električni SILENT Tender ST400

Prvi SILENT Tender također će biti prikazan u Cannesu. Model ST400, prvi u nizu, dugačak je 4 metra, a njegove čiste linije izrađene su od karbonskih vlakana. Može se podići iz vode i pohraniti na hidrauličku platformu SILENT 60, a zatim se puniti čistom solarnom energijom koju proizvodi SILENT jahta. Dostupan je s dva različita električna pogona. Prva opcija je električni mlazni pogon. Alternativno, ST400 također može biti opremljen konvencionalnim električnim izvanbrodskim motorom do 30 kW. Oba sustava omogućuju najveću brzinu iznad 20 čvorova. Već je u planu veći SILENT Tender.

“Neizmjerno sam ponosan na ono što je SILENT-YACHTS postigao tijekom godina, a prvi SILENT Tender 400 samo je najnovija inovacija na našem putu održivosti. Nakon što smo započeli s istraživanjem tehnologije solarnih jahti, razvili smo se i proširili naše proizvodne linije i proizvodni prostor. Ali, ostajemo vjerni našim korijenima iskorištavanja nove tehnologije i čiste energije za promicanje održivosti”, kaže osnivač i izvršni direktor SILENT-YACHTS-a Michael Köhler.