Svjetska premijera Elana I43 na biogradskom sajmu

Svjetska premijera Elana I43 na biogradskom sajmu

Nakon što je Elan uspješno lansirao jedinstveni grand tourer, Elan GT6, i sportski Elan E6 koji će na 24. Biograd Boat Show doživjeti hrvatsku premijeru, tvrtka je odlučila predstaviti potpuno novu jahtu koja će nositi baklju za Impression Line. Tako je rođen Elan Impression 43 koji će po prvi put u svijetu biti prikazan na biogradskom sajmu. S modernim širokim trupom, jahta nudi puno više prostora od prethodnih modela. Zbog stalne tradicije povišenog krova putničkog vagona, onoga što Elan naziva "polupalubna limuzina", on se također drži u odnosu na većinu konkurenata.

Nikoga neće iznenaditi da je plan trupa i jedara dizajnirao pomorski arhitektonski studio Humphreys Yacht Design. Estetika jahti oblikovana je u suradnji s dizajnerskim studijem Pininfarina, odnos koji je iznjedrio višestruko nagrađivani dizajn Elan E6 i sada se nastavlja s Elan Impression 43.

Kokpit je napravljen za uživanje na sidru kao i za užitak plovidbe. Dovoljno mjesta za do 10 osoba pobrinut će se da svi imaju udobnost na brodu. Opcijski modularni stol u kokpitu pretvara se u dvije ležaljke te omogućuje izležavanje i sunčanje u kokpitu. Dvostruko kormilo s kompozitnim upravljačima nudi slobodu kretanja na brodu. Vlasnici mogu birati između inačica s tri ili četiri kabine. Verzija s tri kabine uključuje vlastitu kupaonicu s otočnim krevetom i prostranim gornjim dijelom s odvojenim tušem, a verzija s četiri kabine dodaje kabinu s krevetima na kat, savršenu za obitelji ili grupe prijatelja.

Unutrašnjost je izrađena od „rustikalnog“ hrastovog furnira i pomorske šperploče, u kontrastu s modernim sivim ormarima za pohranu. Završna obrada od masivnog hrastovog drva primjenjuje se svugdje gdje se očekuje da će namještaj proći kroz većinu uporabe, kako bi se povećala njegova trajnost.

Elan jahta dizajnirana je imajući na umu svaku udobnost. Slobodno vrijeme tijekom krstarenja je zajamčeno. Opuštanje i užitak su prioritet – sve od velikog volumena, sunčališta u kokpitu, vanjskog roštilja i hladnjaka, do mogućnosti mikrovalne pećnice i aparata za kavu.