Talijanski Rio Yachts počinje izrađivati RIB-ove

Talijanski Rio Yachts počinje izrađivati RIB-ove

S više od 60 godina iskustva u proizvodnji dnevnih kruzera, vikendica i sportskih motornih jahti, talijanski brodograditelj Rio Yachts objavio je na YouTubeu da pokreće linije Inagua i Exuma – novu liniju maxi RIB-ova, i to na jezeru Iseo u Italiji gdje se gradi nova tvornica za proizvodnju brodova.

Nazvana po otoku Bahamima, linija Inagua ima modele od 11 do 18 metara, a prvi model, Inagua S, trebao bi debitirati na jesenskim izložbama u Cannesu i Genovi. Kao i ostatak linije, inspirira se nedavnim modelima Rio Daytona, otvorenim brodovima s tvrdim krovom Rio Yachts. S duljinom od 10,86 m i širinom od 3,7 m, Inagua S će se pokretati s vanbrodskim motorom od 300 KS za očekivanu maksimalnu brzinu od oko 50 čvorova i može primiti 10 ljudi.

"Nisam želio 'wurstel efekt' kao što općenito vidite na većini brodova na napuhavanje, svidjelo mi se što je dizajn bio čist i linearan, bez nepotrebnih ukrasa, u skladu s načinom na koji je sav ostatak gumenjaka postavljen", objašnjava Marino Alfani, dizajner koji je pratio linije nedavnog asortimana Rio.

Izvor: IBI News