Terra Nauta 30 & 40 - brodovi za sva mora

Terra Nauta 30 & 40 - brodovi za sva mora

Terra Nauta 30

Terra Nauta 30 njihov je najnoviji model brodograditelja Terra Nauta, nadahnut tradicionalnim dalmatinskim guc brodom. Njegov upečatljiv dizajn s visokim pramcem presijeca more, dok atraktivan interijer i kokpit pružaju udobnost za višednevna krstarenja. Vanbrodski motori koriste se za poboljšanje performansi, dok ga cjelokupni dizajn i vrhunska kvaliteta izrade ističu među konkurencijom. Ukupne je duljine 9,60 m i širine 3,1 m što omogućava dovoljno prostora. S respektabilnom unutarnjom visinom stajanja od 1,9 m u salonu/kuhinji i WC-u, raspored je funkcionalan i prostran.

Terra Nauta 30 ima krmenu kabinu za 2 osobe, kao i dodatan salon za još 2 do 3 osobe. Udobno krstarenje postiže se jednim motorom od 300 konjskih snaga, dok je 350 konjskih snaga optimalno. Konfiguracije dvostrukih motora dostupne su u 2x 150, 175 ili 200KS do maksimalno 2x250HP. Najslabija varijanta 2x150KS postići će maksimalnu brzinu od blizu 30 čvorova.

Terra Nauta 40

Jedinstveno dizajnirano plovilo s otvorenim osjećajem gdje kormilar ima cjelokupni pregled mora, neba i svog plovila. Ovo plovilo od stakloplastike podsjeća na klasični drveni guc, ali stvarnost je takva da je ovo luksuzno plovilo koje koristi najfinije materijale i tehnologiju. Paluba je u potpunosti prekrivena prvoklasnom tikovinom, s ravnom pramčanom površinom od 13,5 četvornih metara dizajnirana za sunčanje ili blagovanje. Sav unutarnji namještaj i pregrade izrađeni su od padouka, vrhunskog mahagonija iz ekvatorijalne Afrike, dok su podnice obložene merbauom, a presvlake izrađene od meke, ali otporne kože, boje koja odgovara okolnoj tikovini. Tri dvokrevetne kabine dobro su osvijetljene neprobojnim prozorima neposredno iznad vodene linije, a klimatizacijsku sustav je standardna oprema. Široka greda od 4 metra omogućuje vrlo velik kokpit, dok inovativan sustav “thrustera” omogućuje jednostavno vezivanje uz mogućnost bežične podrške na internetu. Standardno dostupna snaga dolazi od dvostrukih motora Volvo Penta od 300 KS, koji se mogu nadograditi na 370 KS, pružajući najveću brzinu od 38 čvorova i krstareću brzinu od 28 čvorova.