Biogradski nautički sajam srušio rekorde posjećenosti

Biogradski nautički sajam srušio rekorde posjećenosti

Ovogodišnji Biograd Boat Show postigao je rekordnu posjećenost unatoč zahtjevanim Covid putovnicama i jakoj kiši u petak. Na dan otvorenja, te u četvrtak i subotu, zabilježen je rekordan broj posjetitelja, s ukupno 18.524 posjetitelja. Još jedno iznenađenje bio je opći konsenzus izlagača da je ovogodišnja izložba imala daleko najviše stranih posjetitelja ikad.

Sajam je ugostio više od 300 prijavljenih izlagača, te brojne svjetske i hrvatske premijere plovila. Nautički novinari bili su iznenađeni brojem premijernih plovila jer je bio puno veći od službeno deklariranog. Veliki pobjednici ovogodišnjeg sajma bili su hrvatski brodograditelji, koji su imali koristi od manjka opskrbe plovila i viših troškova etabliranih međunarodnih brendova. To je bilo evidentno kod domaćih graditelja većih motornih jahti, s mnogim ugovorima potpisanim na licu mjesta i uplaćenim depozitima.

Biogradske B2B aktivnosti bile su veliki uspjeh, uz vrlo dobro posjećene 5. Dane hrvatske nautike u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, kao i iznimno uspješan Croatia Charter Expo s više od 100 pružatelja usluge čarter flote i čarter agencija koje su u ovom dvodnevnog događaju poslovale više nego tijekom cijele godine. 

Organizatori su donijeli odluku da se zahtijevaju Covid putovnice za ulazak na događaj kako bi promovirali sigurnost, i to se pokazalo kao pravi izbor. Manje ograničenja na izložbi doprinijelo je pravoj atmosferi. Grad Biograd je uistinu zaživio, jer je većina restorana ostala otvorena, a bilo je mnogo malih druženja koja su unosila optimizam svima sudionicima ovogodišnjeg Biograd Boat Showa. Sljedeći, 24. Biograd Boat Show održavat će se u terminu od 26. do 30. listopada 2022. godine.