Genoa Boat Show se podvrgava dvogodišnjem remontu

Genoa Boat Show se podvrgava dvogodišnjem remontu

Talijanski nautički sektor vidi 2022. kao vodeću godinu u kojoj graditelji i dobavljači očekuju da će nadmašiti svoj dvoznamenkasti rast iz 2021. A taj entuzijazam odražava se rekonstrukcijom rive u Genovi gdje se na mjestu gradskog godišnjeg sajma brodova održava izvanredna transformacija. Tijekom sljedeće dvije godine, ta pozicija će biti uvelike obnovljena, obećavajući više sadržaja za sve.

Danas je srce sajma kružni paviljon S - loše izdubljen kompleks koji je proglašen nesigurnim i bit će rekonstruiran s četiri razine, uključujući 6000 m² izložbenog prostora, podzemno parkiralište i restorane.

Postojat će i nova marina za 200 brodova, čime će se kapacitet Genoa Boat Showa povećati na čak 1200-1300 brodova i jahti, kaže Alessandro Campagna, direktor izložbe. Remont lokacije podrazumijeva ulaganje od 370 milijuna eura, rekao je, privatnih i javnih investitora.

S obzirom na ambiciozan opseg, remont će trajati najmanje dvije godine. Međutim, Campagna je rekao da će se izložba 2022. održati od 22. do 27. rujna.

Nakon što se dovrši ponovno osmišljen, futuristički Levante Waterfront, "Genoa Boat Show bit će bez premca u cijelom svijetu", rekao je Campagna. “Razgovaramo o potpunoj obnovi Paviljona S. Imat će multifunkcionalne displeje, puno parkinga i restorana. U tom smislu boat show će odgovoriti na dva najvažnija pitanja koja posjetitelji imaju: gdje parkirati?, i gdje jesti?”

Sajam je 2021. privukao 91.000 posjetitelja i 1.000 izlagača.

Izvor: IBI News