Otvoren 23. Biograd Boat Show, najveći nautički sajam u Srednjoj Europi

Otvoren 23. Biograd Boat Show, najveći nautički sajam u Srednjoj Europi

U Marini Kornati, u organizaciji i domaćinstvu Ilirije d.d, u Biogradu na Moru u srijedu  je otvoren 23. međunarodni nautički sajam Biograd Boat Show, kao najveći nautički sajam u Srednjoj Europi i  zlatni član Međunarodne udruge organizatora nautičkih sajmova koja okuplja 36 istaknutih svjetskih nautičkih sajmova. 

Karakter samog sajma, s izložbom brodova u moru, te štandova izlagača na gatovim i prostoru treće najveće marine u Hrvatskoj, uz prelijepo vrijeme, omogućio je održavanje kontinuiteta manifestacije i ove godine, kao i lani kada je ovo bio jedan od svega tri održana nautička sajma u Europi. Na sajmu od iznimnog značenja za hrvatsku nautiku i turizam uopće, a uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, nazoči preko 300 izlagača.

Sajam je u nazočnosti predsjednika uprave Ilirije d.d. Gorana Ražnjevića, organizatora i domaćina sajma,  Luke Burilovića, predsjednika Hrvatske gospodarske komore,  Kristjana Staničića, direktora Hrvatske turističke zajednice, Ivana Kneza, gradonačelnika grada Biograda na Moru, Nine Perko,  ravnateljice Uprave pomorstva, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture , Božidara Longina, župana Zadarske županije, Igora Radića, savjetnika ministrice Ministarstva turizma i sporta,  otvorila Nataša Tramišak – ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Predsjednik uprave domaćina i organizatora sajma  Ilirije d.d. Goran Ražnjević podsjetio je na ulogu Ilirije kao začetnika nautičkog turizma, jer je prije 45 godine prva namjenski izgradila luku nautičkog turizma, s vlastitom charter flotom od 40 plovila, što je Biograd na Moru učinio kolijevkom nautičkog turizma, te istaknuo: 

- Biograd Boat Show prepoznat je kao središnje mjesto okupljanja svih ključnih segmenata hrvatske nautičke industrije koja je, u posljednjih godinu i pol dana u izrazito otežanim uvjetima poslovanja za cjelokupno hrvatsko gospodarstvo posebice turističko, pokazala i najveću otpornost, vitalnost i sposobnost ostvarivanja izuzetnih turističkih rezultata.  Danas je Biograd Boat Show prepoznat kao sajam koji na jednom mjestu sjedinjuje izlagački sajam brodova i opreme, kongresni, charter i business to business, što dovoljno govori o njegovoj tradiciji, snazi, prepoznatljivosti i konkurentnosti. Bolje reći Biograd Boat Show isprofilirao se u kongres hrvatske nautičke industrije i turizma koji će se i ove godine održati u znaku „4 sajma u jednom“ . Vjerujem da će i ovogodišnji sajam, na kraju još jedne izrazito izazovne poslovne godine, na najbolji mogući način pokazati što je tijekom 2021. godine pokazao nautički turizam – sposobnost, spremnost i fleksibilnost i u najtežim uvjetima poslovanja, a u konačnici iznimne rezultate. Cijenjeni izlagači, partneri, sponzori i posjetitelji, svi zaljubljenici i poštovatelji mora i nautike, u ime cijelog poslovnog sustava Ilirije d.d. želimo vam da u narednih pet dana uživate u najvećoj srednjoeuropskoj i hrvatskoj izložbi plovila na vodi.

Biograd Boat Show  i je ove godine u znaku „4 sajma u jednom“ – izlagački, kongresni, charter i business to business odnosno: Biograd Boat Show – izlagačkog sajma, 5. Dana hrvatske nautike – kongresnog sajma, Croatia Charter Expoa – charter sajma i Biograd B2B – poslovnog sajma.