Poljska se sprema za svoj najveći nautički sajam

Poljska se sprema za svoj najveći nautički sajam

Treće izdanje najveće poljske nautičke izložbe na vodi, Polboat Yachting Festivala, održat će se sljedeći mjesec od 21. do 24. srpnja u Marina Yacht Parku u Gdyniji. Više od 80 jahti i brodica iz vodećih poljskih brodogradilišta bit će prisutno s desetak premijera.

Jedna od zvijezda događanja bit će katamaran Sunreef Yachts, gdje će se tradicionalno održati svečanost otvaranja Polboat Yachting Festivala, na kojem će sudjelovati značajne ličnosti iz industrije te državne i lokalne uprave. Brodogradilište Galeon, koje ove godine slavi 40. godišnjicu, predstavit će sedam različitih modela, uključujući svjetsku premijeru Galeona 375 GTO. Cobrey će prikazati tri plovila, uključujući svoju najveću motornu jahtu duljine 50 stopa, a brodogradilište Vulcan Yachts koje će debitirati na izložbi predstavit će nešto manje plovilo - JP 47. Od stranih marki čamaca preko 10 m na izložbi će se između ostalih naći njemačka Bavarska i talijanski RIO. Tu će biti i renomirana poljska brodogradilišta Balt Yacht i Northman. Obje tvrtke će pokazati svoje kultne modele - Suncamper 35 i Northman 1200 te će također najaviti premijere svojih novih modela. Houseboat sektor bilježi veliko zanimanje i predstavit će ga dvije tvrtke - lider u proizvodnji plutajućih kuća, La Mare iz Bydgoszcza i Nomadream, s modernom i vrlo zanimljivom jedinicom Nomadream 1200 Double Decker. Najveći predstavnik u RIB kategoriji bit će Sportis.

Najveća skupina izlagača, u skladu sa svojom pozicijom najvećeg europskog proizvođača ovih vrsta plovila, bit će motorni čamci do 10 metara, na čelu s četiri modela brodogradilišta Parker Poland. Među stranim brendovima kao što su Windy, Flipper, Nimbus, Malibu, Alfastreet, Bayliner ili Saxdor - većina njihovih brodova proizvodi se u poljskim brodogradilištima - bit će prisutni i neki mladi poljski brendovi kao što su Canna Boats, Mongird Yachts, Futuro Boats, D -Brod, Nautic Yachts i VTS koji dolaze s električnim pogonima.

Izvor: IBI News