Brodogradilište Omicron Yachts nastavlja raditi punim kapacitetom

Omikron Yachts najavio je isporuku trupa br. 3 svog prvog proizvodnog modela, OT-60, označavajući značajnu prekretnicu za grčkog brodograditelja. U priopćenju tvrtka kaže da njezino brodogradilište nastavlja raditi punim kapacitetom, s isporukom trupa br. 4 planiranog za kraj travnja i izgradnjom trupa br. 5, kao i početkom procesa izgradnje trupa br. 6.

Nadovezujući se na uspjeh OT-60, Omikron sada razvija OT-80, predstavljajući sljedeću evoluciju Omikronovog koncepta 'spore jahte'. Projekt su radili isti suradnici koji su radili na konstrukciji OT-60, kaže Omikron. Lorenzo Argento i ured Juan-K osigurat će da OT-80 nastavi tradiciju marke "pomicanja granica i postavljanja novih standarda" u industriji.

U međuvremenu, Argo 54, Omikronova 54-metarska super jedrilica, navodno napreduje besprijekorno. Ključne komponente, uključujući jarbol od 54 m i krak od 22 m, već su na licu mjesta i čekaju sklapanje.

"Isporuka trupa br. 3 OT-60, razvoj OT-80 i napredak na Argu 54 odražavaju našu neumornu težnju za izvrsnošću", kaže Nikolas Dendrinos, predsjednik Olympic Marine, matične tvrtke Omikron Yachts. “Zahvalni smo na suradnji s Lorenzom Argentom i uredom Juan-K, i uzbuđeni smo što ćemo nastaviti postavljati nove standarde u svijetu luksuzne jahte.”

Omikron Yachts pokrenuo je 2019. godine svoj prvi veliki projekt, preuređenje gigajahte Dream od 107 metara, što je uključivalo produljenje trupa za 15 metara. Smještena u Egejskom moru, tvrtka koristi usluge, objekte i stručnost tvrtke Olympic Marine, osnovane 1969. godine, omogućujući da se cjelokupni proces dizajna, inženjeringa i izgradnje brenda izvede unutar tvrtke.

Izvor: IBI News