Frauscher lansira ažuriranu verziju električne jahte 650 Alassio

Frauscher lansira ažuriranu verziju električne jahte 650 Alassio

Jedanaest godina nakon što je prvi put predstavljen i nakon 250 prodanih jedinica, austrijski Frauscher Bootswerft lansira potpuno ažuriranu verziju svoje uspješne električne jahte 650 Alassio. Frauscher opisuje 650 Alassio kao najuspješniju europsku premium električnu jahtu, a nakon svoje 11-godišnje povijesti tvrtka vjeruje da je sada pravo vrijeme za verziju druge generacije. Sada se zaprimaju predbilježbe za novi model, koji bi se trebao početi isporučivati ​​u travnju 2022. godine.

U izjavi za medije Frauscher kaže: „Novi Frauscher 650 Alassio brani svoju poziciju na vrhu tržišta mnoštvom ažuriranja. Istaknute značajke dizajna, jednostavnosti za upotrebu i izrade i dalje izdvajaju model iz mase. "

Izvršni direktor Michael Frauscher, odgovoran za razvoj i proizvodnju novog izdanja, objašnjava: "Nakon 250 proizvedenih jedinica, vrijeme je bilo da 650 Alassio podignemo na novu razinu, kako bismo mu dali vrijedniji izgled i intenzivniji osjećaj."

Među novim značajkama je potpuno redizajnirana nadzorna ploča i najnovije mogućnosti zabave Fusion Marine i JL Audio. Veliki zasloni osjetljivi na dodir omogućuju jednostavno rukovanje i pružaju neometani izgled. U kokpitu gosti mogu uživati ​​u prostranom rasporedu sjedala, a dijamantni popluni dostupni su kao opcija na širokim presvlakama.

Tikovina koja prekriva pramac, pod i platformu za kupanje sada je standardna za svaki Frauscher 650 Alassio. Za bočni profil čamca dizajneri su slijedili onaj koji je postavio Frauscher 1212 Ghost sa svojim tipičnim usisnicima za zrak. Također su redizajnirali vjetrobransko staklo, osiguravajući opcijsku LED ambijentalnu rasvjetu, i dali aplikacijama od nehrđajućeg čelika redizajn. S dvije dodatne uvlačne kopče od nehrđajućeg čelika, sada je lakše privezati Frauscher 650 Alassio.

Uz to, Frauscherovi inženjeri dodali su i druge inovacije, poput motornog prostora ispod izdašnog jastuka za sunčanje koji se sada koristi električno, olakšavajući pristup prostoru za pohranu pored baterija ili preklapajući bimini suncobran. Kao dio svoje premium ocjene, 650 Alassio sada se može opremiti opcijskim pramčanim potisnikom, a druge opcije uključuju izdašni hladnjak, vrhunski audio sustav, stol od tikovine za kokpit i opcionalni metalik premaz u različitim bojama. Kao dio druge generacije modela, 650 Alassio ima četiri opcije motora snage 4,3kW-60kW i kapacitete baterija od 10kWh-40kWh.

"Za plitke vode razvili smo posebnu verziju s gazom od samo 45 cm", objašnjava Frauscher. Novi 650 Alassio ovog će ljeta započeti prezentacijsku turneju.

Službeni distributer Frauscher Bootswerft plovila za Hrvatsku je Master Yachting.

Source: IBI News