Talijanski graditelj predstavlja prvi model električnog broda Capoforte SQ240i

Talijanski graditelj predstavlja prvi model električnog broda Capoforte SQ240i

Borgia, talijanska tvrtka Capoforte otkrila je detalje svog prvog potpuno električnog broda - Capoforte SQ240i. Sa 7,38 m duljine i 2,46 m širine, SQ240i može nositi do osam osoba. Njegov trup koji je dizajnirao Christian Grande optimiziran je za Molabo Iscad 50kW unutarnji električni motor ili Yamaha 3,7kW vanbrodski motor s podom.

Široki, zaobljeni pramac omogućuje raspored palube koji se usredotočuje na udobnost, a cijeli trup izrađen je tehnologijom infuzije. Središnja konzola olakšava sigurno kretanje, dok prisutnost velikog središnjeg sunčališta na krmi omogućuje potpuno uživanje u platformi za plivanje pune širine.

"Opuštena i druželjubiva atmosfera na palubi pojačana je iznimno svestranim rasporedom, u kojem veliki sklopivi stol može napraviti mjesta za dodatni jastuk", kaže Christian Grande. “U potonjoj konfiguraciji, cijeli pramčani dio čamca pretvara se u sunčalište s punim snopom za maksimalnu udobnost.”

Capoforte SQ240i će svoj službeni javni debi imati na boot Düsseldorfu 2023. nakon ograničenog niza privatnih događanja u organizaciji mreže zastupnika tvrtke.

Izvor: IBI News